Informationsbrev Samordnad Varudistribution vecka 6 - 2019

Widrikssons lastbil kör för Samordnad varudistribution.

Fisk

Planen för implementering av nya fiksleverantörer i Huddinge blev klar den gångna veckan. Genomgång av flödet, från smidig beställning till trygg leverans resulterade i en bra aktivitetsplan. När tester genomförts framgångsrikt kommer flödet kopplas på.

Utöver att fler hållbara produkter tillgängliggörs med leverans inom samordningen kommer även dynamisk rangordning att tillämpas. Spännande och bra!

Fiskesamhälle

Vid frågor, ta kontakt med Tom Ekström tom.ekstrom@upphandlingsodertorn.se

Intressanta teman

I SKL:s regi diskuterades förra veckan ett antal frågor gällande informationsöverföring mellan olika intressenter i varuförsörjningskedjan. SFTI är begreppet, vilket står för Single Face To Industry. En uppdaterad (och förbättrad) version av leveransavisering blev beslutat att läggas fram till styrgruppen vilket är bra. Mötet avslutades med en diskussion kring API:er. En teknik med vars hjälp exempelvis lagersaldo kan bli synligt i Proceedo!

Hållbarhetstemat stod i fokus på Matlusts möte i Södertälje. Här pågår riktigt spännande testning. En testbädd för att enkelt kunna handla från lokala leverantörer och en testbädd för att ge kökspersonal enkelt och bra beslutsunderlag.

Och på den gästföreläsning om logistik jag höll för studenter vid Handelshögskolan i Stockholm förra veckan kom det många nyfikna och relevanta frågor kring kommunernas hållbarhetsarbete. Riktigt roligt.

Logotype Matlust

Vid frågor, ta kontakt med Olof Bohlin olof.bohlin@upphandlingsodertorn.se

API (application programming interface)

Dags för en liten inblick i vad som händer (eller hur det händer) bakom kulisserna på många web-butiker, och web-sidor för den delen.

API är en teknik som används då olika program utbyter information. Exempelvis används Google Maps API på många web-sidor så en karta snyggt kan bäddas in.

Varför en text om detta?, jo, för att med hjälp av denna teknik / metodik kan (framåt) exempelvis lagersaldon tillgängliggöras i det e-handelssystem som nyttjas. Kanske även produktkataloger och priser. Många API:er finns redan, de skall bara integreras.

Figur API
Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2022
Sidan publicerad av: Anna Söderström