sodertornskommunerna.se
Sök:
Toppnavigation

Pressmeddelanden

Här samlar vi pressmedelanden som rör Södertörnskommunernas samarbete. Samtliga pressmeddelanden skickas ut av respektive kommun, men här kan man hitta dem samlade på ett ställe.

2013-09-20

Södertörn skaffar gemensam geografisk plattform

Åtta kommuner i Södertörnsområdet har tecknat ett avtal som innebär att kommunernas mät- och kartverksamheter samarbetar i samma IT-miljö.

Läs hela pressmeddelandet »


2013-02-15

Unikt samarbete halverar koldioxidutsläppen i Södertörnskommunerna

Nu startar ett fyraårigt projekt. Södertörnskommunerna har tagit beslut om att samordna varutransporterna till bl a skolor, förskolor och äldreboende. Genom att ta ett samlat grepp om varutransporterna i kommunernas verksamheter räknar man med att kunna halvera utsläppen av koldioxid och öka trafiksäkerheten på våra skolor och förskolor.

Läs hela pressmeddelandet »


2010-11-15

Haninge, Nynäshamn och Södertälje låter Tieto Sweden AB sköta IT-driften

De tre Södertörnskommunerna Haninge, Nynäshamn och Södertälje har tecknat avtal med Tieto Sweden AB för IT-drift och användarstöd. – Tusentals medarbetare och elever i våra kommuner har datorn som ett av sina viktigaste arbetsredskap. Med det här avtalet vill vi se till att det redskapet fungerar utan krångel. Dessutom är samarbetet grunden för utvecklingen av enkla e-tjänster för alla våra kommuninvånare, säger Jonas Knutson, IT-chef i Södertälje.

Läs hela pressmeddelandet »


2010-10-05

Flemingsbergsdalen nästa steg i utvecklingen av södra Stockholm

Under årets Business Arena deltog representanter för utvecklingen av Flemingsberg. Under mässan visades bland annat planerna för Flemingsbergsdalen – nästa steg i utvecklingen av södra Stockholm.

Läs hela pressmeddelandet »


2010-02-11

Moira von Wright ny rektor för Södertörns högskola

Regeringen har fattat beslut att tillsätta Moira von Wright som rektor för Södertörns högskola. Hon tillträder tjänsten den 1 juli. Moira von Wright är professor i pedagogik och kommer från en tjänst som prorektor vid Örebro universitet.

Läs hela pressmeddelandet »


2009-03-30

Storsatsning på Södertörn - EU:s strukturfonder beviljar 30 miljoner kronor till matchningsprojekt

På fredagen den 27 mars beviljade Svenska ESF-rådet Södertörnskommunernas och Arbetsförmedlingens gemensamma ansökan om Matchning Södertörn, ett projekt med målet att matcha tillgänglig kompetens hos medborgarna mot arbetskraftsbehovet hos näringslivet i regionen.

Läs hela pressmeddelandet »


2009-03-13

Södertörns åtta kommuner kräver att Södertörns högskola blir universitet!

Södertörn - med totalt över 400000 invånare - har i jämförelse med Sverige i övrigt för få högskoleplatser, och saknar dessutom ett eget universitet. De åtta södertörnskommunerna samarbetar därför både för att öka antalet högskoleplatser och för att Södertörns högskola ges universitetsstatus.

Läs hela pressmeddelandet »


2009-01-19

Södertörnskommuner – ett handslag för klimatet

Kommunerna på Södertörn ska vara ledande när det gäller klimatvänliga samhällen med hög tillväxt. Det har de åtta Södertörnskommunerna enats om på en gemensam ledningskonferens i Nynäshamn.

Läs hela pressmeddelandet »


2008-11-12

NUTEK-miljoner till unikt matchningsprojekt på Södertörn

Södertörnskommunerna har fått tio miljoner kronor från NUTEK:s regionalfond till ett gemensamt projekt – Matchning Södertörn – som syftar till att matcha företagens kompetensbehov med utbudet av arbetskraft. Dessutom skjuter kommunerna till pengar vilket innebär att projektet har en budget på närmare 25 miljoner kronor.

Läs hela pressmeddelandet »


2008-02-19

Miljön i fokus när Haninge är värd för Södertörns rådslag

Hållbar utveckling och kunskapsdriven tillväxt är temat då Södertörns rådslag arrangeras 21 februari klockan 09.00-17.00 i Haninge kulturhus. Det är tolfte året i rad som rådslaget arrangeras med representanter från kommunerna, näringslivet och högskolorna på Södertörn och i år är Haninge värd.

Läs hela pressmeddelandet »


« Föregående  1   2  Nästa »

Sidan skapades den 1 september 2008.

Senast uppdaterad den 28 maj 2014.Startsidan Om Södertörnssamarbetet Projekt Nyckeltal Gemensamma organisationer Nätverk Ställningstaganden